contact

JAAROPLEIDING

Familie- en Organisatie opstellingen

 

- let op: nog slechts 2 plaatsen beschikbaar -

Leer systemisch coachen én transformeer je liefde, werk en leven

 

Het nieuwe opstellen

'De nieuwe opstellingen methode heb ik de afgelopen 15 jaar ontwikkeld en al met veel succes ingezet en toegepast bij duizenden mensen. De essentie van het nieuwe opstellen is dat we in onze dagelijkse vraagstukken en de daarbij behorende belemmeringen gaan ontdekken welke innerlijke krachtbronnen, ‘schatten’ in deze belemmeringen verscholen liggen. Carl Jung noemde deze krachtbronnen ‘archetypen’. Dit zijn universele leven-gevende principes, waarden, kwaliteiten en talenten die je in jezelf kunt aanboren. Ze liggen verscholen onder allerlei oude overtuigingen die je -onbewust- heb meegekregen van je ouders, grootouders en voorouders en je opvoeding. Met het nieuwe opstellen gaan we dus schatgraven, op zoek naar jouw krachtbronnen!'
- Hylke Bonnema -

Intuïtief Systemisch Coachen

 

Je bent coach (of wilt dit graag worden), trainer, psycholoog of therapeut en je bent altijd heel hard aan het werk. Je bent constant bezig om het probleem van je cliënt op te lossen. En vaak levert het ook nog eens weinig op. Ergens voel je, dit moet anders kunnen.

Word wie je bedoeld bent te zijn

Waarom doe je je werk eigenlijk echt? Wat is je oprechte verlangen? Als je jouw oprechte motivatie vindt in je werk, liefde en het leven zul je eindelijk kunnen ontspannen en gaan vertrouwen op het systemische veld en daardoor veel meer kunnen bereiken.

Ga mee op innerlijke reis
In mijn meerdaagse- en jaartrainingen zie ik elke keer weer dat wanneer je wat langer en intensiever op innerlijke reis gaat, je hele perspectief op de dingen kan veranderen. En daarom start op 5 oktober 2020 leergang 24 van onze Jaaropleiding. Zodat jij kunt worden wie je bedoeld bent te zijn EN tegelijkertijd Intuïtief Systemisch Coachen en het Nieuwe Opstellen kun leren.

De Jaaropleiding is voor jou...

 • Als je merkt dat coachen steeds meer energie kost.

 • Als je voelt dat praten niet langer de oplossing biedt.

 • Als je vastloopt in de groei van je praktijk.

 • Als je je klanten op een dieper niveau wilt begeleiden.

 • Als je meer bezieling wilt in je werk en in je eigen leven.

 • Als je weet dat jij zelf de belemmering bent waardoor je vastloopt in je bedrijf.

Dit is wat je gaat leren

De Jaaropleiding Familie en Organisatieopstellingen is de mooiste reis die je ooit gaat maken: de reis in jezelf. Wij werken vanuit het geloof dat je anderen kunt ondersteunen in hun zielsreis door eerst deze reis geheel zelf te hebben ondervonden. Ben jij gereed om dit jaar vanuit een dieper niveau te gaan leven en werken? Kom dan dit ware ambacht leren!

In zeven 2-daagse Intensives met ieder een eigen thema, leggen de weg van buiten naar binnen helemaal af. Zo transformeren we van emoties naar gevoel, van vastzitten naar stromen, van verwarring naar wijsheid en van angst naar liefde. In de eerste Intensive worden Intervisiegroepen samengesteld (op basis van regio). Deze intervisiegroepen komen minimaal 1 keer een dagdeel tussen de Intensives samen. Hier ontstaan vaak hechte verbindingen tussen de deelnemers. Sommige intervisiegroepen blijven nog vele jaren na de Jaaropleiding samen komen om ervaringen te delen, casussen te bespreken en te oefenen met opstellen.

In deze Jaaropleiding ga je ervaren hoe het is om Intuïtief Systemisch te Coachen. De basis daarvan ligt in Het Nieuwe Opstellen, dat nog steeds wordt doorontwikkeld met de ervaringen opgedaan uit alle opstellingen. Het is vooral kijken en luisteren naar wat het veld ons teruggeeft. Opstellen is een prachtig, diepgaand vak dat je alleen echt kunt omarmen door te doen. Leren door te doen is het speerpunt van de academie. Opstellen gaat niet over goed of fout. Wel over oprechte aandacht, voelen, omgang met spanning en de waarde zien van impasses en blokkades. Het fundamenteel herstellen van de verbinding met jezelf, elkaar en de natuur: dat is waar systemisch werk voor bedoeld is. Met de vernieuwende methode zoals wij binnen onze school hanteren wordt het bewustzijn verruimt. Daarmee boor je het potentieel in jezelf aan om te doen waarvoor je bedoeld bent: in wie je bent, in je werk, het contact met anderen en op het gebied van je gezondheid.

Het programma ziet er als volgt uit

Intensive 1 (5 & 6 oktober 2020) - Basismethode het nieuwe opstellen

 • De Jaaropleiding wordt in deze Intensive als het ware ‘geboren’. We leren elkaar onszelf en het veld kennen. We kijken naar onze intentie voor dit komende Jaar. Die intentie is een belangrijk deel van de basishouding waar we de volgende Intensive mee aan de slag gaan. 

Intensive 2 (23 & 24 november 2020) - Individuele opstellingen

 • Om een opstelling echt goed te kunnen begeleiden is de basishouding heel belangrijk. Deze basishouding helpt je op een goede, natuurlijke en pure manier een opstelling te begeleiden. Dat vraagt kijken naar je eigen intentie. Kun je het leven echt voelen? Wat leeft er echt in je? Is je motivatie voor het werk zuiver? Het gaat over wezenlijk verbinden met jezelf en de ander. In deze Intensive gaan we ook aan het werk met individuele opstellingen. De werkelijke vraag boven water krijgen. Oefenen met de blaadjesmethode, werkelijk intuïtief voelen.

Intensive 3 (18 & 19 januari 2021) - Familieopstellingen

 • We zakken samen nu echt dieper in het veld. We gaan intuïtief Systemisch coachen met behulp van tekenen. Samen werken we ook aan ons eigen proces met behulp van de Cirkel van de Waarheid.

Intensive 4 (15 & 16 maart 2021) - Relatieopstellingen

 • In deze Intensive leer je hoe je systemisch coaching inzet voor relaties. Intieme relaties kun je zien als een ontmoeting tussen mensen, maar ook als een ontmoeting tussen twee systemen en zelfs als een ontmoeting tussen twee zielen. We gaan kijken het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke seksualiteit en hoe je je werkelijk kunt openen voor de liefde. Als je een partner hebt is deze de eerste dag van deze Intensive welkom. We laten zien hoe je een relatieopstelling begeleid. 

Intensive 5 (10 & 11 mei 2021) - Organisatieopstellingen

 • In deze Intensive staan organisatie-, loopbaan-, team, sales- en marketingopstellingen centraal. Jouw vraagstukken rondom werk en bedrijf worden sterk onder de loep genomen. Ook is er voor jou ruimte om een bedrijf uit te nodigen voor een live opstelling. Verder leer je over parallelle processen die zich afspelen in de onderstroom van een organisatie en die door mensen in een organisatie worden opgepikt.

Intensive 6 (5 & 6 juli 2021) - Politieke, maatschappelijke en spirituele opstellingen

 • Voor de wereld is het belangrijk dat er nieuwe perspectieven komen. Door systemisch te kijken naar de huidige wereldproblematiek kunnen we de wereld van onze kinderen helpen betere keuzes te maken. We kijken deze Intensive naar de grotere velden en de vraagstukken van deze tijd: Neoliberalisme; migratie; medische ethiek; financiën; klimaat; relaties; onderwijs; spiritualiteit. Kortom een systemisch perspectief op leven in de 21e eeuw. Er is ook ruimte om een maatschappelijke organisatie uit te nodigen (politiek; Ngo’s; ministeries etc.).

Intensive 7 (6 & 7 september 2021) - Afsluiting en ceremonie

 • De laatste Intensive staat in het teken van afscheid. Net als in de eerste Intensive de opleiding ‘geboren’ werd zal hij nu weer ‘sterven’. Er wordt veel aandacht besteed aan het proces van ‘loslaten’. Het is nu ook tijd voor de presentaties van de eindopdrachten (voor hen die dat willen).  Samen sluiten we af met een mooie ceremonie.

Na afloop van de Jaaropleiding...

 • Heb je een diepgaand bewustzijn over jezelf en je ondernemerschap ontwikkeld;

 • Heb je fundamenteel bewustzijn over je lichaam, je gevoel en je relatie ontwikkeld;

 • Heb je zelf opstellingen begeleid;

 • Heb je ervaren hoe opstellingen op in uiteenlopende situaties en gebieden gebruikt kunnen worden;

 • Kun je jezelf en anderen in hun kracht zetten met behulp van het eigen maken van innovatieve tools: het nieuwe opstellen;

 • Heb je zelf de transformatieve werking van opstellingen ervaren en plukt daar de vruchten van in je persoonlijke en werkzame leven.

Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen

€ 3.995,- (excl. btw)

- nog slechts enkele plaatsen beschikbaar -

 • 7 x 2-daagse Intensive met ieder een eigen thema.
 • Intervisiegroepen op basis van regio.
 • Diepe persoonlijke transformatie om je eigen blokkades te doorbreken.
 • Praktische vaardigheden die je direct kunt inzetten in de praktijk.
 • Meer bezieling en impact in je werk en daarmee meer inkomen in je praktijk.
 • Intensief, krachtig en enorm verdiepend, zowel persoonlijk als professioneel.
Ja, ik wil graag opstellingen leren begeleiden

Datum, locatie en investering

Datum

 • De Jaaropleiding bestaat uit 7x 2-daagse Intensives
 • De eerste Intensive vindt plaats op maandag 5 en dinsdag 6 oktober 2020.
 • We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 18:00.
 • Alle data op een rij:

  5 & 6 oktober 2020
  23 & 24 november 2020
  18 & 19 januari 2021
  15 & 16 maart 2021
  10 & 11 mei  2021
  5 & 6 juli 2021
  6 & 7 september 2021

Locatie

 • Hofkerk te Amsterdam, Linneaushof 94
 • Nabij snelweg, openbaar vervoer op loopafstand.
 • Parkeergarage Middenweg 69 ligt op ongeveer 3 minuten loopafstand.

Investering

 • Jouw investering voor de opleiding bedraagt: € 3.995,- (excl. btw).
 • Gespreid betalen in 8 opeenvolgende termijnen is mogelijk via de betaalpagina. Hierbij worden extra administratiekosten in rekening gebracht.
 • Dit bedrag is inclusief koffie/ thee/ water en koekjes. Je kunt zelf je lunch meenemen of ergens lunchen in de buurt.


Als je voelt dat je dit jaar graag opstellingen wilt leren begeleiden, meld je dan tijdig aan want de afgelopen jaren was deze Jaaropleiding altijd ruim voor aanvang volgeboekt.

Ja, ik wil graag opstellingen leren begeleiden

Certificering

Je kunt na het afronden van onze opleiding het certificaat van opsteller aanvragen. Hiermee kun je je ook aanmelden voor de accreditering van de beroepsvereniging NOBCO. Al tijdens de opleiding gelden hiervoor bepaalde eisen zoals aanwezigheidsplicht en een eindwerkstuk. Opstellen wordt op steeds meer plekken ingezet. Ook als je besluit om geen opsteller te worden, is onze opleiding een enorme persoonlijke en professionele verrijking.

Accreditatie

Onze Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is geaccrediteerd door de KTNO en NOBCO. Aan de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen zijn 42 PE punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner,Senior Practitioner of Master Coach.

Eerdere deelnemers over de Jaaropleiding

 
 
 
 

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Kijk dan hieronder bij de veelgestelde vragen, of stel je vraag via dit contactformulier.

Wil je eerst overleggen of de Jaaropleiding iets voor jou is, klik dan hier

Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen

€ 3.995,- (excl. btw)

- nog slechts enkele plaatsen beschikbaar -

 • 7x 2-daagse Intensive met ieder een eigen thema.
 • Intervisiegroepen op basis van regio.
 • Diepe persoonlijke transformatie om je eigen blokkades te doorbreken.
 • Praktische vaardigheden die je direct kunt inzetten in de praktijk.
 • Meer bezieling en impact in je werk en daarmee meer inkomen in je praktijk.
 • Kort, krachtig en enorm verdiepend, zowel persoonlijk als professioneel.
Ja, ik wil graag opstellingen leren begeleiden

Over Hylke

 

Zijn klanten noemen hem authentiek, eigenwijs en echt een meester in zijn vak. Hij geldt dan ook als één van de meest veel gevraagde innovatieve topcoaches van dit moment. Hij is de leidende stem van het nieuwe opstellen wereldwijd. Geïnspireerd door Bert Hellinger zelf -de grondlegger van het Systemisch Werk- heeft Hylke zijn werk de laatste 10 jaar doorontwikkeld. Met het Nieuwe Opstellen geeft hij het vak, maar vooral ook zijn klanten een nieuwe dimensie in hun leven, hun liefde, hun werk en hun organisatie. Hylke heeft in de afgelopen 20 jaar vele mensen en organisaties geholpen om hun leiderschap te leven. Daarnaast heeft 3 boeken gepubliceerd en inmiddels al over de 750 mensen opgeleid in zijn werk.